KLUB PONOSNIH POSAMEZNIKOV

TELEFON:          041 644 415 (Boštjan Schönlieb)

E-POŠTA:           ponosniposamezniki@gmail.com

NASLOV:    Gorenjska cesta 21, 1310 RIBNICA

REZULTATI 2021

Tekaško pohodna prireditev Ribn´ca trail letos z dobrodelno noto

Prva septembrska sobota je bila v Ribnici že tradicionalno športno obarvana. Poti Male gore nad Ribnico so zopet zaživele. Ljubitelji teka po naravi so se podali na tri različne izzive, ki so potekali na treh različno zahtevnih razdaljah.

Himna Ribn´ca trail

»Res lahka je Kuhavn´ca, mal težja pa Čebular´ca, a Ribež´n je prek vsej mej«…je tekačem v zgodnjem jutru narekovala tempo Ribn´ca trail himna.

Kar 250 tekačič in tekačev se je podalo na štart. Najmlajši udeleženec je štel komaj 9 let in najstarejši 69 let. Tek je ponovno dokazal, da starost ni ovira. Prav vsi tekači so prišli na cilj v predvidenem časovnem limitu.

»Al mi sploh ne tekmujemo,se za pokal ne brigamo,za nas največja sreča je,če to pot zmoremo«…..je na cilju odmeval glas našega kantavtorja Ž. Bižala.

Med tekmovalci je najboljši rezultat na izzivu Ruk´n Ančko 00:39:22 dosegel Uroš Avgustinčič in s tem izboljšal lanskoletni rezultat domačina Tadeja Osvalda za slabi dve minuti. V moški kategoriji je na najkrajši razdalji (12 km) slavil Primož Piškur, ki je razdaljo pretekel v pičlih 57 minutah, med ženskami pa je bila najhitrejša Mateja Ožanič. Težjo Čebular´co  (25km) je  v ženski konkurenci najhitreje pretekla Andreja Godec, s časom 02:37:18. S časom 01:50:49  je ciljno črto prečkal Tadej Osvald, zmagovalec v moški konkurenci.

Najdaljšo preizkušnjo – 40 km – je s časom 04:48:28 pretekla Alenka Pavc in s tem zmagala v ženski konkurenci. V moški konkurenci pa je ponovno zmagal Aleš Debeljak, ki je lanskoletni čas še izboljšal in najtežjo razdaljo premagal v pičlih 3 urah 26 minut in 50 sekund. Sledili so mu ponosni posameznik Marjan Zupančič, legenda slovenskega ultra trail teka in Aleš Žontar, državni prvak K24. Vsi so razdaljo premagali pod 4 urami.

 

 

Podpora malim borcem in velikim junakom

Organizatorji dogodka so se letos odločili prispevati del sredstev organizacijam, ki prispevajo h krepitvi tistih, ki tega sami ne zmorejo. Mali nedonošenčki zagotovo spadajo med najranljivejše, zato so donacijo namenili Društvu za pomoč prezgodaj rojenim otrokom.  Za male borce je tekla promotorka Ribn´ca traila, ponosna posameznica Valerie Wolf Gang.

Donacijo za nakup protipožarne opreme je prejelo prostovoljno gasilsko društvo Dolenji Lazi. Hvala, veliki junaki, za nesebično pomoč!

 

Varnost je na prvem mestu.

Dogodek je tudi letos potekal v znamenju zagotavljanja varnosti vseh sodelujočih. Tekači so bili razvrščeni v startne koridorje, za vstop so morali izpolnjevati PCT pogoj. Ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov je sobotno jutro prekipevalo od pozitivne energije in športnega duha.

 

A.K.