KLUB PONOSNIH POSAMEZNIKOV

TELEFON:          041 644 415 (Boštjan Schönlieb)

E-POŠTA:           ponosniposamezniki@gmail.com

NASLOV:    Gorenjska cesta 21, 1310 RIBNICA

Navodila tekmovalcem na letošnji prireditvi Ribn'ca trail 2020

ŠTARTNI PAKETI

Prevzem štartnih paketov:

ROKODELSKI CENTER RIBNICA, Cesta na Ugar 6, RIBNICA.

– Prevzem štartnih paketov bo možen v petek 04.09.2020 med 16.00 in 20.00, ter v soboto 05.09.2020 (na dan prireditve) med 5.00 in 7.00 uro zjutraj
LOKACIJA: ROKODELSKI CENTER RIBNICA, Cesta na Ugar 6, RIBNICA
– Za prevzem štartnega paketa je obvezna izpolnjena izjava o odgovornosti, ki je dostopna na naslednji povezavi IZJAVA O OMEJENI ODGOVORNOSTI 2020 (obvezno za vsakega tekmovalca) https://ribncatrail.si/wp-content/uploads/2020/08/IZJAVA-O-OMEJENI-ODGOVORNOSTI-2020-tekmovalci.docx
Obvezna oprema za start na tekmovanju je lastni lonček oz. bidon
– Mobilni telefon
– Mladoletni udeleženci potrebujejo izjavo starša ali skrbnika za nastop na tekmovanju
– Pri prevzemu štartnih paketov prosimo vse udeležence za uporabo zaščitnih mask oz. obrazne zaščite, ter da upoštevajo varnostno distanco (1,5m)

ŠTARTNI PROSTOR

Štart vseh treh prog je v Ribniškem gradu. Štart posameznih prog bo potekal s 15-minutnim presledkom in sicer na način – kronometer, kar pomeni 5 sekund premora med posameznimi tekmovalci. Vsak tekmovalec ima štartno številko opremljeno s čipom za merjenje časa (ob prečkanju štartne linije)
1. Ob 8.uri zjutraj bo štart najdaljše proge Ribež´n 40km. Posamezni tekmovalci bodo štartali v razmaku 5 sekund. Naenkrat bodo štartali 3 tekmovalci, kar bo zagotavljalo zadostno distanco med njimi – 1,5m.

2. Štart Čebular´ce 25 km bo ob 8:15 minut. Posamezni tekmovalci bodo štartali v razmaku 5 sekund. Naenkrat bodo štartali 3 tekmovalci, kar bo zagotavljalo zadostno distanco med njimi – 1,5m.

3. Štart Kuhavn´ce 12 km bo ob 8:30 uri. Posamezni tekmovalci bodo štartali v razmaku 5 sekund. Naenkrat bodo štartali 3 tekmovalci, kar bo zagotavljalo zadostno distanco med njimi – 1,5m.
Na štartnem prostoru v ribniškem gradu se bodo lahko poleg organizatorja zadrževali le tekmovalci, ki bodo imeli štartno številko na vidnem mestu. Na štartnem prizorišču bo obvezna uporaba zaščitnih mask. Vhod na štartni prostor bo s strani Rokodelskega centra oz. Ceste na Ugar. Tekmovalce bodo usmerjali redarji, smer gibanja bo označena z usmerjevalnimi strebrički in trakovi, da ne bo prihajalo do istočasnega premikanja v nasprotno smer.

Zaradi ukrepov za preprečevanje okužb s COVID 19 bo organizacija štarta nekoliko drugačna.
1. TEKMOVALCI prihajajo v startno cono v treh ločenih kolonah.
2. Pred in po vstopu v startno cono je PRIPOROČENO nositi ZAŠČITO ZA NOS in USTA, vsak tekmovalec bo v startnem paketu v ta namen prejel ovratno ruto
3. V startni coni in pred vstopom v cono je PRIPOROČENO upoštevanje VARNOSTNE RAZDALJE 1,5 m.
PRIKAZ ŠTARTNEGA PROSTORA

Tek skozi glavni vhod preko mostu in na Škrabčev trg v smeri proti Hrovači.

Pri trasi, ki vodi skozi center Ribnice in v ostalih urbanih delih trase so tekmovalci dolžni upoštevati vse veljavne CPP, ter upoštevati navodila redarske službe.
Trase bodo označene z usmerjavalnimi tablami in trakovi rdeče barve , ter z označevalnimi zastavicami rdeče barve.

OKREPČEVALNICE

Poudariti moramo, da je letošnja tekma v veliki meri samooskrbna. Zaradi določil in priporočil NIJZ, bo izbor na okrepčevalnicah omejen zgolj na pakirano hrano. OBVEZNA OPREMA vsakega tekmovalca je lasten kozarček/bidon za točenje pijače.

ORGANIZACIJA OKREPČEVALNIC bo urejena BREZKONTAKTNO, po priporočilih organizacije ITRA. Tekmovalci ne bodo imeli neposrednega stika s ponudbo na okrepčevalnici, vsak bo izbrano hrano in pijačo dobil individualno postreženo s strani prostovoljca. Na vsaki okrepčevalnici bodo na voljo: voda, coca cola,isotonik, energijske ploščice, slani prigrizki, banana, lubenica in piškoti.

Okrepčevalnice bodo opremljene s hrano in pijačo prilagojeno dolžini trase.

Prikaz postavitve okrepčevalnic:

CILJNI PROSTOR

Ciljni prostor bo na parkirišču pred »starim« vrtcem nasproti ŠC Ribnica, Majnikova ulica 1, kjer bo postavljen šotor. Tekmovalci bodo prihajali s smeri Gornjih Lepovč po stezi mimo novega vrtca na prireditveni prostor. Do ciljne črte s časomerilcem bodo tekmovalci usmerjeni s splošnimi smerokazi traila: zastavice in trakovi ter usmerjevalne table traila.
Po vstopu na prireditveni prostor bodo tekmovalci z usmerjevalnimi trakovi in tablami usmerjeni do prostora, kjer bodo prejeli spominsko medaljo ter topel obrok, ki ga bodo delili prostovoljci.
Na prireditvenem prostoru je obvezna nošnja zaščitnih mask in gibanje po koridorjih, kar bo zagotavljalo zadostno razdaljo med posameznimi udeleženci.
Gledalcem je vstop na prireditveni prostor prepovedan.
Kot organizator bomo upoštevali vsa priporočila NIJZ za preprečevanje širjenja okužbe z virusom COVID-19, ki veljajo za prireditve in organizirane dogodke.

OSTANIMO ZDRAVI IN OHRANJAJMO SOCIALNO DISTANCO

Ribnica, avgust 2020