KLUB PONOSNIH POSAMEZNIKOV

TELEFON:          041 644 415 (Boštjan Schönlieb)

E-POŠTA:           ponosniposamezniki@gmail.com

NASLOV:    Gorenjska cesta 21, 1310 RIBNICA

OSTANIMO ZDRAVI IN OHRANJAJMO SOCIALNO DISTANCO OSTANIMO ZDRAVI IN OHRANJAJMO SOCIALNO DISTANCO

ŠTARTNI PAKETI

Prevzem štartnih paketov:

ROKODELSKI CENTER RIBNICA, Cesta na Ugar 6, RIBNICA.

  • Prevzem štartnih paketov bo možen v petek, 4. 9. 2021 med 17.00 in 21.00, ter v soboto, 5. 9. 2021 (na dan prireditve) med 5:30 in 7.00 uro zjutraj.

LOKACIJA:  ROKODELSKI CENTER RIBNICA, Cesta na Ugar 6, RIBNICA

  • Za prevzem štartnega paketa je obvezen pogoj PCT (prebolevniki, cepljeni, testirani).
  • Obvezna oprema za štart na tekmovanju je lastni lonček (priložen v štartnem paketu).
  • Mladoletni udeleženci potrebujejo izjavo starša ali skrbnika za nastop na tekmovanju.
  • Pri prevzemu štartnih paketov prosimo vse udeležence za uporabo zaščitnih mask oz. obrazne zaščite ter da upoštevajo varnostno distanco (1,5 m)

ŠTARTNI PROSTOR

Štart vseh treh prog je v Ribniškem gradu. Štart posameznih prog bo potekal na način – kronometer, kar pomeni 5 sekund premora med posameznimi tekmovalci.

  1. Ob 8. uri zjutraj bo štart najdaljše proge Ribež´n 40 km. Posamezni tekmovalci bodo štartali v razmaku 5 sekund. Naenkrat bodo štartali 3 tekmovalci, kar bo zagotavljalo zadostno distanco med njimi – 1,5 m.
  2. Štart Čebular´ce 25 km bo 5 minut za štartom zadnjega tekmovalcem na progi Ribež’n. Posamezni tekmovalci bodo štartali v razmaku 5 sekund. Naenkrat bodo štartali 3 tekmovalci, kar bo zagotavljalo zadostno distanco med njimi – 1,5 m.
  3. Štart Kuhavn´ce 12 km bo 5 minut po štartu zadnjega tekmovalca na progi Čebular’ca. Posamezni tekmovalci bodo štartali v razmaku 5 sekund. Naenkrat bodo štartali 3 tekmovalci, kar bo zagotavljalo zadostno distanco med njimi – 1,5 m.

Na štartnem prostoru v ribniškem gradu se bodo poleg organizatorja, tekmovalcev, lahko zadrževali vsi, ki imajo pogoj PCT (prebolevniki, cepljeni, testirani). Vhod na štartni prostor bo s strani Rokodelskega centra  oz. Ceste na Ugar. Tekmovalce bodo usmerjali redarji, smer gibanja bo označena z usmerjevalnimi stebrički in trakovi, da ne bo prihajalo do istočasnega premikanja v nasprotno smer.

Zaradi ukrepov za preprečevanje okužb s COVID 19 bo organizacija štarta nekoliko drugačna. V startni coni se lahko zadržujejo le tisti, ki izpolnjujejo pogoj PCT.

  1. TEKMOVALCI prihajajo v startno cono v treh ločenih kolonah.
  2. V startni coni in pred vstopom v cono je PRIPOROČENO upoštevanje VARNOSTNE RAZDALJE 1,5 m.

PRIKAZ ŠTARTNEGA PROSTORA

Tek skozi glavni vhod preko mostu in na Škrabčev trg v smeri proti Hrovači.

Pri trasi, ki vodi skozi center Ribnice in v ostalih urbanih delih trase so tekmovalci  dolžni upoštevati vse veljavne CPP, ter upoštevati navodila redarske službe.

Trase bodo označene z usmerjavalnimi tablami in trakovi rdeče barve ter z označevalnimi zastavicami rdeče barve.

OKREPČEVALNICE

Poudariti moramo, da je letošnja tekma v veliki meri samooskrbna. Zaradi določil in priporočil NIJZ, bo izbor na okrepčevalnicah omejen zgolj na pakirano hrano. OBVEZNA OPREMA vsakega tekmovalca je lasten  lonček za točenje pijače, ki bo v startnem paketu.

ORGANIZACIJA OKREPČEVALNIC bo urejena BREZKONTAKTNO, po priporočilih organizacije ITRA. Tekmovalci ne bodo imeli neposrednega stika s ponudbo na okrepčevalnici, vsak bo izbrano hrano in pijačo dobil individualno postreženo s strani prostovoljca. Na vsaki okrepčevalnici bodo na voljo: voda, coca cola,isotonik, energijske ploščice, slani prigrizki, banana, lubenica in piškoti.

Okrepčevalnice bodo opremljene s hrano in pijačo prilagojeno dolžini trase.

Prikaz postavitve okrepčevalnic:

CILJNI PROSTOR

Ciljni prostor bo na parkirišču pred »starim« vrtcem nasproti ŠC Ribnica, Majnikova ulica 1, kjer bo postavljen šotor. Tekmovalci bodo prihajali s smeri Gornjih Lepovč po stezi mimo novega vrtca na prireditveni prostor.  Do ciljne črte s časomerilcem bodo tekmovalci usmerjeni s splošnimi smerokazi traila: zastavice in trakovi ter usmerjevalne table traila.

Po vstopu na prireditveni prostor bodo tekmovalci z usmerjevalnimi trakovi in tablami usmerjeni do prostora, kjer bodo prejeli spominsko medaljo ter topel obrok, ki ga bodo delili prostovoljci.

Gledalcem je vstop na prireditveni prostor dovoljen s pogojem PCT.

Kot organizator bomo upoštevali vsa priporočila NIJZ za preprečevanje širjenja okužbe z virusom COVID-19, ki veljajo za prireditve in organizirane dogodke.